ПРИЗНАНИЕ ЗА ТРУДА НА УЧИТЕЛИ

Синдикатът на българските учители, под патронажа на МОН, в партньорство с Фондация “Устойчиво развитие за България” и Санаторно – оздравителен комплекс “Камчия”, за осми път организира Международен конкурс за учители и педагогически специалисти, работещи в сферата на извънкласната и извънучилищната дейност с деца и ученици – 2021 г..
Темата на конкурса бе: “Развитие на техническото и природонаучното творчество на децата и учениците за формиране на екологична култура и интерес към иновации”. Свои разработки изпратиха 160 участници. Те бяха оценени от жури.
От 26 до 31 август 2021 г. в СОК “Камчия” се проведе семинар, посветен на дейностите по интереси в системата на предучилищното и училищното образование, който е заключителна част от едноименния конкурс. Номинираните за призови места в отделните категории представиха публично своите разработки.
На вълнуваща церемония бяха наградени отличените участници в конкурса.
Радостно е, че Община Левски продължи традицията да участва в този конкурс.
Три учителки, работещи в ДГ “Слънце” – гр. Левски, получиха награди за своите разработки, свързани с възпитанието на отговорност към природата и опазване на екологичното равновесие.
Специалната награда на Председателя на Синдиката на българските учители получи Снежина Любенова-учител. Тема на разработката: “За земята с любов”.
Награда на Българския национален комитет към Световната организация за предучилищно образование получи Светлана Любенова – старши учител. Тема на разработката: “Децата се учат как да защитават животните”.
Награда на издателство Клет – Анубис и Булвест 2000 получи Севдие Алиева- старши учител. Тема на разработката:”Красива природа, красива наука”.
Честити награди!
Общ КС на СБУ – Левски благодари на трите учителки от ДГ “Слънце” за участието им в конкурса. Пожелава им да бъдат здрави и да продължават да насочват творческата дейност на децата за формиране на екологична култура.
В семинара взе участие директорът на ДГ „Слънце” – гр. Левски –
Наталия Христанова и Моника Иванова – учител в ДГ „Слънце”, гр. Левски.
Госпожа Христанова прие поканата ми да сподели свои впечатления от работата на престижния форум.
Благодаря за отзивчивостта и!
Н. Христанова: „За първа година участвам в семинара и бях впечатлена от високото ниво на организация и новостите в образователната система, които бяха представени. Горда съм, че детската градина за пореден път участва и е наградена с престижни награди. Надявам се учителите да продължат с представянето на своите разработки и иновативни идеи.
На заключителната церемония получихме поздравления от г-жа Янка Такева и пожелание за бъдещи творчески проекти и изяви. Г-жа Такева благодари за всеотдайната дългогодишна работа на Дора Давидова, председател на Общ КС на СБУ – Левски.”
Дора Давидова
Председател на Общ КС на СБУ
Левски

Снимки